Aalborgbogen 2013 er påbegyndt

Aalborghus Slot - gårdenEfter bestyrelsens møde i aftes kan det nu afsløres, at den nye Aalborgbog der udgives sidst i dette år har fået arbejdstitlen: “Aalborghus Slot og Aalborg bys militære befæstning ca. 1300-1660”. (Den bliver nok justeret til lidt mere mundret, når den skal på forsiden af den nye bog). Der er hele 3 forfattere, nemlig: Jakob Ørnbjerg, Stig Bergmann Møller og Bente Springborg, som alle tre er ansat på Nordjyllands Historiske Museum.
Aalborghus Slot indkørselDe to herrer er gamle kendinge i Selskabet for Aalborgs Historie idet Jakob skrev “Jens Bang – en købmand i 1600-tallets Aalborg” i 2005 og Stig skrev “Aalborg gråbrødrekloster” i 2000. Bente er arkæolog og har deltaget i mange udgravninger i Aalborg og omegn.

Det er jo en langvarig proces at udgive en bog. Og forfatternes arbejde er ikke mindst en tidskrævende proces, med afgrænsning af emnet, informationssøgning, udvælgelse af billeder og illustrationer, disponering af stoffet og meget meget mere.Derefter er opsætningen af bogen, så den tager sig flot ud også en krævende opgave og endelig trykningen.

Aalborghus Slot facadeGlæd jer! Den bog skal nok blive værd at læse.

Aalborghus Slot portenBillederne her omkring viser Aalborghus Slot en kold vinterdag i januar 2013. Men det er jo en flot bygning uanset vejrliget.

 

 

 

3 thoughts on “Aalborgbogen 2013 er påbegyndt

  1. Det lyder til at være en spændende bog som jeg vil glæde mig til at modtage og læse. Det er fra et område hvor jeg selv tit går igennem parken og har taget en del billeder på min vej der. Venlig hilsen Lene Nøhr

  2. I bestyrelsen synes vi selvfølgelig at det er en go’ ide med en bog om Aalborghus Slot, som jo er en meget markant bygning på Aalborgs Havnefront (Og nu er det jo efterhånden ved at se helt pænt ud omkring det).
    Det er jo altid spændende når vi bestiller en ny bog. Hvordan bliver den og synes medlemmerne og alle de øvrige læsere godt om den. (Vi vil meget gerne have kommentarer når den udkommer- og selvfølgelig også om de tidligere bøger vi har udsendt).
    Som det kan ses ovenfor, er der hele TRE forfattere i år, så der må absolut være mulighed for at komme godt omkring emnet.
    Tak for kommentarerne til Lene og Aage Michael.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =