Om SAH

Selskabet for Aalborgs Historie er et byhistorisk selskab der blev stiftet 10. januar 1967. Det skete på grundlag af aktive skoleelever fra Jysk Arkæologisk Selskabs Aalborg-kreds, der i forbindelse med undersøgelsen af Aalborgs undergrund havde fået et godt kendskab til Aalborgs Fortid. I den forbindelse blev der oprettet et Byhistorisk Arkiv, der i 1974 overgav arkivalierne til det nydannede Lokalhistorisk Arkiv for Aalborg Kommune (Nu: Aalborg Stadsarkiv).

Selskabet har siden starten arbejdet bredt med historisk formidling.

En væsentlig aktivitet er udgivelse af temarettede årbøger, ofte i samarbejde med Nordjyske Museer og Aalborg Stadsarkiv.
Der ud over er der udsendt et antal mindre skrifter til medlemmerne.

Et medlemskab betyder fri tilsendelse/levering af årets Aalborgbog ved udgivelsen.

Der tilbydes gratis at overvære et antal “torsdagsforedrag” (efterår og forår), der afvikles i samarbejde med andre kulturelle foreninger i Aalborg.

Forelæsningerne omhandler bl.a. den nyeste forskning inden for historie og arkæologi og bliver fremlagt i Aalborg Universitets auditorium T, Strandvejen 35, Aalborg.

Ved kalenderårets begyndelse tilsendes et årskort, der giver gratis adgang for en person  til museer, der er tilknyttet Nordjyllands Historiske Museum.

Generalforsamlingen afholdes, så vidt det er muligt, i forbindelse med et besøg på en af byens virksomheder eller institutioner.

En tanke om “Om SAH

  1. Hvilket kontonummer skal jeg indbetale for mit årlige medlemskab. Jeg har brug for nummeret til min betalingsservice.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 1 =